ViK: Ko je dozvolio “Hotelima Ilidža” da 15 godina posluju bez dozvola i bez plaćenog ijednog litra zahvaćene i odvedene termalne vode?

Iz KJKP “ViK” obratili su se saopćenjem za javnost o slučaju “Hotela Ilidža” koji su u vlasništvu Alije Budnje.

U saopćenju se precizno navodi sav dug koje HBRD “HOTELI ILIDŽA” D.D. imaju prema KJKP “ViK” čiji je ukupan iznosi 416.877,84 KM plus kako je navedeno u dopisu “faktura u nepoznatom iznosu u posljednje dvije godine”.

Nadalje u dopisu iz ovog preduzeća u cilju što boljeg informisanja javosti objasnili su na koji način je vršena manipulacija sa potrošnjom vode za piće od strane “Hotela Ilidža”.

“Na kraju se pitamo, ko je dozvolio HBRD Ilidža, kome je osnova djelatnost pružanje usluga zdravstvenog turizma, da posluje više od 15 godina, a da nikada nije pribavio vodne akte, niti jednu potrebnu dozvolu-saglasnost, da nikada nije platio državi niti jedan litar zahvaćene i odvedene vode (termalne), da može izgraditi bunar pitke vode u vodozaštitnoj zoni i šta još…!!!Za sve navode iz ovog akta spremni smo dostaviti dokaze, a jedan dio Vam dostavljamo u prilogu”, navodi se u saopćenju.


Comments

Ostavite komentar