Najviše kritikovani, ali sada imaju razloga da slave sa građanima BIH: Narod i Pravda (NIP) rebrendirali FB stranice sa motivima EU

  • Evropsko vijeće je na sjednici u Briselu (četvrtak, 21.03.2024) jedalo zeleno svjetlo BiH za otvaranje pregovora o pristupanju EU.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina je podnijela zahtjev za članstvo u EU 2016. godine, a dodijeljen joj je kandidatski status u decembru 2022. godine.
Prošle sedmice je Evropska komisija dala preporuku za otvaranje pregovora, što je Evropsko vijeće  i potvrdilo.

  • Politička organizacija NAROD I PRAVDA (NIP) je na svojim Facebook stranicama, od centralne stranice, preko kantonalnih/regionalnih do općinskih/gradskih stranica – osvježili i “rebrendirali” profilne i cover slike, tako što su ih zamjenili sa motivima Evropske unije (EU).


Pored važnih geopolitičkih prilika koje su pomogle Bosni i Hercegovini, svakako da su aktivnosti i uložena  energija MVP BIH, predsjednika NIP-a Elmedina Konakovića, među najvećim faktorima proktelih mjeseci koji su doprinijeli boljem statusu BIH u zemljama EU.

Zbog toga u NIP-u, uprkos brojnim napadima na rukovodstvo proteklih mjeseci, itekako imaju pravo da slave,  kao što bi trebali i svi građani BiH.

(VaseVijesti)