Konaković, Nikšić i Forto se, za razliku od Bakira, ne odriču Banja Luke: Kako je na Dan državnosti BiH postalo jasno da je godinama izdajnik samo jedan, snishodljivi Bakir!

Uprkos zabrani MUP-a manjeg BH entiteta da se u Banja Luci i Mrkonjić Gradu održe manifestacije povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, nije to spriječilo lidere “Trojke”; Elmedin Konaković, Nermin Nikšić i Edin Forto, da 25.11.2023 ipak posjete Banja Luku, gdje im je u prostorijama SDP-a domaćin bio Vojin Mijatović.

Tu su ih dočekali bivši borci VRS koji nisu javili skup niti im je isti bio odobren, ali policija nije reagovala.
Konaković, Forto i Nikšić su dočekani zvižducima i uzvicima, a tokom sastanka učesnici skupa su puštali pjesme o Srbiji.

Prilikom izlaska i kretanja prema auutomobilima dočekali su ih mediji, od kojih niu “bježali”.
(VIDEO U PRILOGU TEKSTA)

Novinarka iz Banjaluke postavila je pitanje Konakoviću “da li je došao u Banjaluku da provocira?”, on je odgovorio: “Nismo došli da provociramo, ovo nije poruka koja bi trebala smetati bilo kome. Ovo je poruke da je ovo jedan od najljepših bh. gradova. Nema razloga da neko bude nesretan ili nezadovoljan našim dolaskom.”
Nikšić je poručio kako mu je “žao što je ove ljude neko prevario”.
“Oni su izgubili u Drugom svjetskom ratu, partizani su porazili četnike. Banjaluka je BiH, nije Srbija. Žao mi je što su prevareni”, kazao je.
Na konstataciju novinarke da je on “u Republici Srpskoj”, odgovorio je: “RS je u BiH, znate li. Žao mi je što ste vi u zabludi. U Srbiju kada idete, idete kao Bosanski s bh. pasošima.”

— Podsjećamo, “Trojka” već odavno od strane SDA i DF, a posebno se to odnosi na (samoprozvanog) “lidera Bošnjaka”, Bakira Izetbegovića, da su izdajnici, koji su, zavisno od konteksta priče; “sve dali Dodiku”, ili “sve će dati Dodiku”. Kada se postavi konkretno pitanje – ŠTA SU DALI, odgovora nema. S druge strane “Trojka” argumentovano pokušava pojasniti javnosti da su čak i vratili određene pozicije koje su upravo SDA-DF poklonili Dodiku kako bi pojedinci , prije svega bliski Bakiru, bili na određenim pozicijama.
Bakir je, pored “izdajnici”, često koristio termin “snishodljivi” (ZNAČENJE: Snishodljiva osoba je nenormalno ljubazna, dobra, ponaša se kao ulizica, patološki dobra prema nekome…)

  • Ako uzmemo u obzir kako se lideri Trojke ponašali jučer u Banja Luci, a podsjetimo na jednu od zadnjih posjeta Bakira Iztebegovića u istom BH gradu, kada je poslao poruke – kako neće dovoditi u pitanje Republiku srpsku i da je neće nazivati genocidnom tvorenvinom; može se izvesti samo jedan logičan zaključak: BAKIRE, TI SI IZDAJNIK I SNISHODLJIV PREMA DODIKU I ONIMA KOJI NE ŽELE CJELOVITU BOSNU I HERCEGOVINU.
  • To čak nije niti mišljenje, niti najava (čime se Bakir, u nedostatku argumenata, služi), TO JE ZAKLJUČAK, koji je jasniji sve većem broju slobodnomislećih građana.

 

(VaseVijesti)