Edin Džeko slavi 38. rođendan: Čestitke od Želje, Man.City, Fenerbasche, NS BIH …

  • Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko danas slavi 38. rođendan.

Džeko, bez ikakve sumnje najbolji nogometaš Bosne i Hercegovine od osamostaljenja, je ponikao u Željezničaru, a put ga je preko čeških Teplica i Usti nad Labem odveo u Wolsfburg s kojim je osvojio titulu prvaka Njemačke i postao svjetska zvijezda.

Put ga je potom odveo u Manchester City gdje je bio dio generacije koja je osvojila dvije titule prvaka Engleske, a onda je uslijedio odlazak u Italiju gdje je s velikim uspjehom tresao protivničke mreže u dresovima Rome i Intera. Trenutno kao kapiten vodi Fenerbahče ka tituli prvaka Turske.

Čestitke Džeki danas stižu sa svih strana svijeta, a osim matičnog Željezničara, rođendan su mu za sada čestitali još i City, te Fenerbahče.

Džeki je 38. rođendan čestitao i Nogometni savez Bosne i Hercegovine čije je Džeko najzvučnije ime u svijetu nogometa.

Džeko je apsolutni rekorder Zmajeva po broju nastupa (133) i pogodaka (65), a svi Bosanci i Hercegovci se nadaju kako će odvesti reprezentaciju na Evropsko prvenstvo koje bi mu trebalo biti posljednje veliko takmičenje u reprezentativnoj karijeri i na taj način krunisati sve ono što je do sada uradio u dresu s državnim grbom.

(VaseVijesti)