Veliki transfer: Demirović će postati najskuplje pojačanje u historiji Stuttgarta

  • Bosanskohercegovački reprezentativac Ermedin Demirović napustit će redove Augsburga ovog ljeta i karijeru nastaviti u Stuttgartu.

Ekskluzivna je to informacija njemačkog novinara Floriana Plettenberga koji je detalje objavio na svom Twitter profilu.

Dogovor između dvije strane je postignut, a Stuttgart će Augsburgu platiti 21 milion eura uz dodatnih pet miliona bonusa.

Ljekarski pregledi će se obaviti uskoro nakon čega će bh. napadač zvanično pojačati redove Stuttgarta koji je prethodnu sezonu okončao na drugom mjestu na tabeli što znači da će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka.

 

Inače, ovo je rekordna prodaja bavarskog sastava budući da je iznos transfera kojeg će Stuttgart platiti Augsburgu premašio 20 miliona eura koliko je Chelsea platio ovom njemačkom klubu za Abdul Rahman Babu 2015. godine.

S druge strane, Demirović će postati najskuplje plaćeno pojačanje u historiji Švaba i skinuti sa trona Nicolasa Gonzaleza koji je 2019. godine iz Argentinos Juniorsa stigao za 11,25 miliona eura.

Naš napadač je karijeru počeo u omladinskim selekcijama HSV-a nakon čega je prešao u omladince Leipziga da bi ga nogometni put vodio i do Alavesa, Sochauxa, Almerije, St. Gallena te konačno Freiburga i Augsburga.

Prethodne sezone je bio kapiten ovog njemačkog sastava za kojeg je u 34 odigrane utakmice postigao 15 pogodaka uz deset asistencija.

 

 

 

(VaseVijesti)