Sutra okupljanje fudbalske “A” reprezentacije BiH

Fudbalska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će se okupiti na Ilidži uoči dvije posljednje utakmice kvalifikacijama za EURO 2024 koje će odigrati sa Luksemburgom 16. novembra u gostima i Slovačkom tri dana poslije u Zenici.

Selektor Savo Milošević već ranije je objavio spisak od 28 igrača za ova dva meča sa kojeg su u međuvremenu otpali kapiten Edin Džeko i Miralem Pjanić. Naš najbolji strijelac Edin Džeko je na njegov zahtjev pošteđen obaveza u ove dvije utakmice dok će Pjanić okupljanje propustiti zbog povrede aduktora.

Selektor je naknadno u reprezentaciju pozvao defanzivca portugalske Casa Pie Nermina Zoletića.

Na spisku se nalazi i nekoliko novih igrača i povratnika u nacionalni tim a najviše pažnje privlači svakako dolazak napadača berlinske Herthe Harisa Tabakovića koji se odlučio nastupati za našu selekciju u konkurencije Švcarske gdje je rođen i gdje je igrao za mlađe reprezentacije te zemlje.

Reprezentacija BiH će sutra i prekosutra trenirati na Butmiru, a u srijedu je planiran odlazak u Luksemburg.

Kao što je poznato naša selekcija je izgubila šanse da se direktno kroz grupu plasira na Evropsko prvenstvo pa će ova dva susreta u suštini poslužiti kao priprema pred nastup u baražu.

 

(VaseVijesti)