Derbi 13.kola PL BIH: Sarajevo u 94. minuti utakmice izbjeglo poraz u derbiju protiv Borca

  • Nogometaši Sarajeva i Borca remizirali su večeras u derbiju 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 1:1, a Bordo tim se poraza spasio u posljednjim trenucima meča.

Katastrofalno je Bordo tim ušao u utakmicu i “prespavao” je uvodne minute, a Borac je to znao kazniti. Već u prvoj minuti je prijetio preko Alena Jurilja, ali bezuspješno, no u narednom napadu je uspio da dođe do vodstva.

Igrala se druga minuta kad je Jakov Blagaić uposlio Jovana Nišića, kojem nonšalantni Marin Aničić uopće ne izlazi u blok, a nogometaš Borca šutira i matira Muhameda Šahinovića za 0:1.

Sarajevo se tek tada probudilo pa je u 6. minuti prijetilo preko Ajdina Hasića, ali je stativa bila saveznik gostiju.

Borac je nakon toga uspio da potpuno umiri igru i znalački je čuvao rezultat, pošto mu Sarajevo nikako nije uspijevalo ozbiljnije da ugrozi gol.

Pokušavao je Mirza Mustafić s nekoliko dalekometnih udaraca, ali bio je neprecizan, dok je odbrana Borca lagano otklanjala opasnost nakon ubačaja s bokova od strane Amara Beganovića i Slaviše Radovića.

Sarajevo je nešto bolje ušlo u drugo poluvrijeme, a u 49. minuti je imalo dobru šansu. Julardžija i Hasić su kombinovali, a loptu nakon pokušaja posuđenog nogometaša Bešiktaša gotovo s gol crte izbija Sebastian Herrera.

Gledali smo nakon toga jalove napade Sarajeva, a Borac je dobro stajao na terenu i bez problema se branio. Blagaić je u 71. minuti šutirao glavom, ali nije zabrinuo Šahinovića pošto je lopta otišla pored gola.
Odmah na drugoj strani uzvraća Hamza Čataković, ali udarcem s dvadeset metara šalje loptu van okvira gola.

Iznenada se u 74. minuti ukazala šansa za Borac. Aničić je amaterski ispao, Jovo Lukić je izašao sam pred Šahinovića, ali bio je neozbiljan i pokušao je lobovati golmana Sarajeva, no obrukao se.

Borac je u 82. minuti ostao s igračem manje jer je sudija Irfan Peljto zbog pregrubog starta nad Čatakovićem pokazao direktan crveni karton Nikoli Pejoviću.

Do poravnanja i boda je Sarajevo moglo u 89. minuti nakon divne akcije po desnoj strani. Kombinirali su rezervisti Mario Vrančić i Francis Kyeremeh, ali nogometaš iz Gane šutira pored gola.

Potom je izblokiran udarac Beganovića poslije uigrane kombinacije iz slobodnog udarca.

Poravnanje je Sarajevu u 94. minuti donio Marin Aničić, koji postavlja konačnih 1:1.

  • U narednom kolu Borac dočekuje Željezničar u Banjoj Luci, dok će Sarajevo u goste Posušju.

Rezultat i strijelac:
Sarajevo – Borac 1:1 (Aničić 90+4’ / Nišić 2’)

 

Tabela:

(KLIX/ VaseVijesti)