Porodica Amre Kahrimanović prikuplja potpise za smjenu ministra MUP-a TK i direktora Uprave policije

Nakon dva mirna protestna okupljanja u Tuzli, porodica Amre Kahrimanović, brat i sin, nastavljaju sa incijativom za smjenu ministra u Ministarstvu unutrašnjih poslova TK Hajrudina Mehanovića (SDA) i direktora Uprave policije MUP-a TK Dževada Kormana.

U ponedjeljak su organizovali potpisivanje peticije za građansku inicijativu, za ponovno zasjedanje Skupštine Tuzlanskog kantona, na kojoj bi se odlučivalo o smjeni, objavila je RTV7.

Podsjećamo, na prošlosedmičnoj hitnoj sjednici Skupštine TK, zaključak da ministar MUP-a TK podnese ostavku nije dobila potrebnu većinu zastupnika.

˝Do sada je prikupljeno oko 3,5 hiljade potpisa građana Tuzle i okolnih gradova˝, kazao je Nedžad Kahrimanović, brat ubijene Amre Kahrimanović.

Podsjećamo, svirepo ubistvo Amre Kahrimanović 07.02.2024. godine je u Tuzli počinio policijski inspektor Elvis Ćustendil iz službenog pištolja. Ovo ubistvo bilo je povod za proteste koji su održani u Tuzli, a na kojima je zatražena ostavka ministra unutrašnjih poslova TK i direktora Uprave policije MUP-a TK.

 

 

(RTV7 / VasevVijesti)