Foto: Aerodrom Tuzla ima novi, moderni i funkcionalni parking, ali…!?

  • Jedna od najvećih zamjerki putnika koji su posjećivali tuzlanski aerodrom bio je izgled i stanje parkinga na aerodromu.
    Tako je donedavno bilo mnogo negativnih komentara kako parking nije asfaltiran (iako jedan dobar dio jeste bio), kako su na parkingu bare, rupe, blato i sl.

A onda je Aerodom krenuo u realizaciju izgradnje novog, modernog i funkcionalnog parkinga i taj projekat je u velikoj mjeri završen.

U međuvremenu je uveden novi način naplate. Za razliku od prvobitnog gdje se naplata vršila na naplatnoj kućici, sada putnici i posjetioci parking plaćaju na parking aparatima koji su nešto više udaljeni od rampe pa se ne stvara gužva na samom izlazu sa aerodroma.

Bilo je potrebno vremena da se i na to navikne. Ali se naviklo.

  • Ipak, na jedno se još nije naviklo, a teško i da hoće, piše portal Putujte.ba

Veliki broj posjetilaca na razne načine pokušava da izbjegne prolazak rampe i ulazak na parking aerodroma. U toj „borbi“ snalaze se na razne načine pa tako parkiraju na samom putu uz uključivanje svih žmigavaca, parkiraju sa strane, dalje od aerodroma pa idu pješke.

Veliki dio njih parkira i na samom putu koji vodi do zgrade Granične policije i to tačno ispred saobraćajnog znaka koji to izričito zabranjuje čime svjesno i otvoreno krše zakon.

To što krše zakon to bi se mogao i tretirati kao njihov vlastiti problem, ali on to nije jer na taj način blokiraju put i smetaju uposlenicima i svima onima koji ga koriste i imaju potrebu da prođu rizikujući da udare, ogrebu i oštete parkirana auta.

Da se tu nalazi, lokalna policija bi svakodnevno imala pune ruke posla.

Sve se to dešava zbog dvije marke koliko košta cijena parkinga do 30 minuta, odnosno 3 KM koliko košta po satu cijena parkinga na aerodromu.

S pravom onda postavljamo pitanje zbog čega ljudi imaju potrebu da izbjegnu plaćanje tih 2, 3 KM koje pomažu razvoju aerodroma, a samim tim i samim putnicima i da svog „ljubimca“ od 15, 20 hiljada KM parkiraju na cesti ili po strani rizikujući da ga neko udari i tako napravi štetu mnogo skuplju od te dvije marke.

  • Da li je to naš mentalitet, bosanski inat ili nešto treće?

 

 

(Putujte.ba / VaseVijesti)