BiH

I privlačno i isplativo: Poslodavci u BiH sve više traže poznavanje stranih jezika, nude i sjajne uslove

  • Poznavanje stranih jezika postala je jedna od najpoželjnijih, ali i nužnih vještina, koja može otvoriti vrata i brojnim poslovnim prilikama. Pa tako, nije čudno ni što sve veći broj kompanija traži osobe s poznavanjem stranih jezika, među kojima su neki od najčešćih njemački i francuski.

Putem platforme Klix Posao, na kojoj je u samo nekoliko mjeseci objavljeno više od 2.200 objava za posao, svakoga dana možemo naći novi broj oglasa i poslodavaca koji tragaju za kvalitetnim radnicima koji će pojačati njihovu radnu snagu.

Oni koji definitivno nisu u manjini su oglasi u kojima se traži poznavanje određenog jezika. Kompanije su sve više usmjerene na internacionalno tržište, stoga je ova vještina danas vrlo tražena, ali, sudeći po sjajnim uslovima poslodavaca, i vrlo isplativa.

Jedan od takvih primjera je i kompanija TELUS International, vodeći digitalni lider za pružanje podrške korisnicima (CX), s uredima u Sarajevu i Banjoj Luci.

Ova kompanija prepoznaje važnost višejezičnosti, te činjenicu da se danas sve više osoba nalazi u okolini u kojoj se svakodnevno koriste barem dva jezika. TELUS pruža digitalna rješenja na preko 50 jezika, a putem Klix Posao platforme trenutno imaju nekoliko aktivnih oglasa u potrazi za entuzijastičnim pojedincima sposobnim komunicirati na njemačkom i francuskom jeziku.

Osim redovne plaće koja, u zavisnosti od oglasa na koji se prijavite, iznosi i do 1.800 KM neto te ugovora na neodređeno, zaposlenici imaju i korektno radno vrijeme – od ponedjeljka do petka sa mogućim različitim smjenama od 7:30 do 18 sati. Tu su i bonus dobrodošlice u iznosu od 500 KM, kao i bonus za preporuke zaposlenika, koji iznosi 700 KM.

Osim direktno iz ureda, ova kompanija, koja broji više od 73.000 radnika u svijetu, nudi i mogućnost homeoffice načina rada, koji je zbog svojih prednosti danas sve zastupljeniji.

Pored toga što olakšava komunikaciju s klijentima i partnerima na globalnom nivou, poznavanje te sama otvorenost prema jezicima, otvaraju vrata raznovrsnim prilikama i sektorima.

Upravo radna mjesta za koja se traže ove vještine, omogućiti će vam konstantno usavršavanje vašeg govora i znanja, što se na kraju isplati na više načina.

  • Ako su vaša strast jezici i želite priliku da to primijenite i u radnom okruženju, opcije su danas mnogobrojne, a otvorena radna mjesta vas čekaju, pružajući izvanrednu priliku za napredak i razvoj. Istražite mogućnosti koje ona pružaju – od poslova korisničke podrške do raznih specijaliziranih sektora u kojima je znanje stranih jezika ključno.

(KLIX/ VaseVijesti)