BiH

Stiže blagi pad temperatura: Na planinama moguć snijeg

U našoj zemlji danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša je zabilježena za zapadu Bosne.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica 3; Ivan Sedlo 11; Livno 12; Široki Brijeg 13; Mostar 14; Drvar, Sokolac 15; Bugojno, Sarajevo, Trebinje 16; Stolac 17; Bihać, Neum, Srebrenica 18; Zenica 19; Prijedor 20; Gradačac, Sanski Most, Tuzla, Zvornik 21; Banja Luka, Doboj 22; Bijeljina 23;

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na planinama je moguć slab snijeg. Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a prema kraju dana i u ostatku zemlje. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugozapadni. Prije podne su povremeno mogući jaki udari vjetra. Poslije podne u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 8 do 14, na jugu zemlje do 18 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Prestanak padavina prema kraju dana. Temperataura zraka između 10 i 12 °C.

 

Kako navodi BH Meteo, i u narednim danima bi moglo biti snijega.

U petak(17.11.) nove padavine, od jutarnjih sati jače naoblačenje sa zapada koje će kasnije u toku dana donijeti posvuda kišu i pljuskove. U večernjim satima petka prodorom hladnijeg zraka sa sjevera kiša će na planinama prelaziti u snijeg. Snježna granica bi se u večernjim satima petka i u noći na subotu(18.11.) mogla spustiti na oko 1000 m/v.

U noći na subotu padavine u prestanku u većini mjesta, ostale bi još lokalno i slabije padavine nad centralnim i istočnim dijelovima Bosne. Subota osjetno hladnija posvuda, biće prohladno uz pojačan sjeverac. Vrijeme u većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno, rijetko u centralnim i istočnim dijelovima uz malo kiše ili snijega na planinama., Dok će u Hercegovini u subotu većinom biti vedro uz pojačanu buru.

Nedjelja sunčanija, ujutro moguć jači mraz.

(VaseVijesti)