BiH

Mostar dobiva prvi kafić za pse: Okupljalište za ljubitelje životinja, ali i utočište (FOTO)

Mostarski vlasnici četveronožnih ljubimaca dugo se u gradu osjećaju diskriminirano jer nema javnog prostora namijenjenog za pse. Ono što nije uradio Grad, uradila je jedna privatna inicijativa. Tako vlasnici i ljubitelji kućnih ljubimaca u Mostaru uskoro dobivaju nešto jedinstveno, naime, na mostarskoj Spajalici otvara se kafić za pse.

Planiraju zaposliti osobe s invaliditetom

Ekipa iz mostarskog skloništa za životinje „Šapica“ stoji iza ove jedinstvene ideje, a pripreme za otvorenje u punom su jeku.

Kafić, koji je posjetila ekipa portala Hercegovina.infoveć je dobio obrise, skoro je završena igraonica za pse opremljena igračkama i krevetima da malo odmore nakon naporne igre, a psi će moći i slobodno hodati i igrati se po cijelom prostoru kafića dok vlasnici piju kavu i druže se međusobno.

Inicijatorica ideje i glavna i odgovorna, Ana Omanović kaže za Hercegovina.info kako je trenutno u fazi traženja osoblja, a kako će cijelo poslovanje ovoga unikatnog mjesta biti prožeto humanističkom notom, planira zaposliti dvije osobe sa invaliditetom.