BiH

Građani Starog Grada u nedjelju biraju novog načelnika: Selimbegović ili Čengić?

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine obavijestila je da će se prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo održati u nedjelju, 29.oktobra.

Biračka mjesta se otvaraju u 7, a zatvaraju u 19 sati.

U skladu s Uputstvom o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo izborna šutnja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno u 7 sati ujutro, 28. oktobra (subota) i traje do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do 19 sati, 29. oktobra 2023. godine.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je za učešće na prijevremenim izborima za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo ovjerila kandidature Irfana Čengića (Socijaldemokratska partija BiH) i Dženana Selimbegovića (Stranka demokratske akcije).

U skladu s Odlukom o zaključivanju i potvrđivanju broja upisanih birača u Centralni birački spisak za prijevremene izbore za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo koju je Centralna izborna komisija BiH usvojila na 66. sjednici održanoj 11. oktobra u Centralni birački spisak, zaključno s podacima na dan 9. oktobra u 24 sata, za prijevremene izbore upisano je ukupno 36.195 birača i to 35.601 redovnih, 8 lično i 586 birača registriranih da glasaju putem pošte.

 

(Vasevijesti.net)