Sebija Izetbegović okom, SDA skokom – traži li SDA nove partnere u Vladi KS?!

Sve su glasnije špekulacije kako je SDA nezadovoljna potezima aktuelne Vlade KS. Simptomatično je da se to najviše odnosi na poteze koji se tiču zdravstva i mjera koje se poduzimaju po pitanju koronavirusa.

Gostujući nedavno na N1 televiziji direktorica KCUS-a prof. Sebija Izetbegović skrenula je pažnju da ona nije tu da komunicira sa medijima, već da radi posao.

To je, istina, dobra teza, kada posao ide po planu i kada se možete braniti rezultatima koje postižete, ali kada rezultata nema, kada je broj zaraženih sve veći, kada u postojećem izolatoriju nemate više mjesta, a onaj dodatni koji se ponosno obilazio je razmontiran, onda se mora naći alternativna priča koja će se plasirat u javnost.

Napad je najbolja odbrana – stoga krenulo se sa pričom da aktuelna Vlada po ovom pitanju ne čini ništa, baš kao da SDA nije dio iste te Vlade.

U svojoj bajramskoj čestitci i predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović, vidno uplašen, govorio nam je ponajviše, ako ne i jedino o mjerama koje se moraju poštivati, a njegova supruga danima raznim kanalima apeluje da bi trebalo uvest ponovo restriktivne mjere u Kantonu Sarajevo.

Ovakvo opoziciono ponašanje SDA u Vlasti u kojoj su pozicija je nerazumljivo i sve ukazuje na to da bi SDA najradije novog partnera u Vlasti.


Comments

Ostavite komentar