10. godišnjica pogibije “Ljutih Krajišnika”: Noć prije smrti su bili sretni kao nikad

Prije deset godina na današnji dan poginula su trojica pripadnika navijačke grupe “Ljuti Krajišnici” vraćajući se iz Kaunasa, nakon što su bodrili Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, kada su Zmajevi 15. oktobra 2013. godine pobijedili Litvaniju i ispisali historiju plasiravši se na SP u Brazil.

Tadašnji predsjednik udruženja Hasib Mahmić, te članovi navijačke grupe “Ljuti Krajišnici” Vildan Pehlić i Almir Kasumović poginuli su u tragičnoj nesreći 16. oktobra 2013. godine u poljskom gradu Lomža. Adis Ćoralić jedini je uspio preživjeti ovu nesreću. Tog kobnog dana za krajiške mladiće saobraćajnu nesreću najvjerovatnije je prouzrokovala gusta magla koja im je otežavala vožnju na povraktu u Bosnu i Hercegovinu.

Trojica mladića su poginuli u 23., 25. i 27. godini života. Tragedija se dogodila kada se njihov automobil Renault Megane sudario s kamionom.

Podsjetimo, džanazi trojice navijača su prisustvovali čelnici Nogometnog saveza BiH, kao i nekoliko igrača te brojni navijači i građani Bosanske krajine.

 

(Vasevijesti.net)


Comments

Ostavite komentar