U BiH danas sunčano vrijeme, temperatura do 34 stepena

Prema saopštenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) Bosne i Hercegovine, danas nas očekuje pretežno sunčano i izuzetno toplo vrijeme. Najviše temperature zraka kretat će se u rasponu od 28 do 34 stepena Celzijusa, dok će glavni grad, Sarajevo, doživjeti temperaturu od oko 31 stepen.

Sutra, u utorak, prognoza FHMZ-a sugerira da će sunčano vrijeme i dalje dominirati, a vjetar će biti blag s zapadnim i jugozapadnim smjerom. Jutarnje temperature kretat će se od 14 do 20 stepeni Celzijusa, dok će dnevne temperature i dalje biti visoke, s opsegom od 28 do 34 stepena.

Srijeda također donosi sunčano vrijeme s malo do umjerene oblačnosti. Jutarnje temperature ostaju stabilne, s rasponom od 14 do 20 stepeni, dok će dnevne temperature biti u istom rasponu kao i prethodnih dana, između 28 i 34 stepena.

Međutim, četvrtak će donijeti promjene. U Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s mogućim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini će jutro biti sunčano, ali očekuje se postepeno naoblačenje tokom poslijepodneva. Vjetar će biti slab do umjeren, na sjeveru Bosne sjeverni i sjeverozapadni, dok će u Hercegovini puhati jugozapadni vjetar. Jutarnje temperature će se kretati od 14 do 19 stepeni Celzijusa, dok će dnevne temperature biti nešto niže, u rasponu od 26 do 32 stepena.

S obzirom na ovu vremensku prognozu, Bosna i Hercegovina će uživati u produženom periodu sunčanog i toplijeg vremena, ali će se trebati pripremiti za kišne intervale i promjene koje se očekuju prema kraju sedmice.


Comments

Ostavite komentar