Željko Mitrović nakon tragedije nastavlja s reality emisijom “Zadruga 7 Elita”

Nakon nedavne tragedije u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, koja je potresla Srbiju i izazvala ozbiljnu zabrinutost u društvu, Željko Mitrović, vlasnik Pink Media grupe, iznenadio je mnoge najavom nove sezone svog reality showa “Zadruga”, pod nazivom “Zadruga 7 Elita”. Nakon što je izrazio lažnu zabrinutost zbog strašnih događaja u školi, Mitrović je odlučio nastaviti s emitiranjem kontroverznog programa, što je izazvalo negodovanje javnosti.

U svibnju ove godine, Srbiju je potresao masakr u školi, u kojem je 10 osoba izgubilo živote. Nakon tragedije, mnogi su izrazili ogorčenje i krivicu prema televizijskim programima poput “Zadruge”, sugerirajući da takvi šou programi doprinose lošem moralu i nasilju u društvu.

U početku je Željko Mitrović izjavio da će njegova televizijska kuća Pink Media privremeno prilagoditi program i da će poštovati dane žalosti. Međutim, nakon što su protekli dani, Mitrović je odlučio predstaviti novu sezonu reality showa “Zadruga”, pod nazivom “Zadruga 7 Elita”, koja će uključivati i elemente umjetne inteligencije.

U ovoj “poboljšanoj” verziji realityja, natjecatelji će biti podijeljeni u dvije ekipe: jedna ekipa će imati 40 članova, a druga samo 10, nazvana “Elita elite”. Mitrović je najavio da će ovo natjecanje uključivati i robotskog natjecatelja po imenu Milisav. Prema njegovim riječima, roboti će biti dio dinamike programa, a natjecatelji će morati poštivati stroga pravila “elite”. Oni koji ne budu poštovali pravila bit će isključeni iz emisije.

Ova najava je izazvala veliku zabrinutost u javnosti, jer je Mitrovićeva Pink Media grupa već ranije bila kritizirana zbog emitiranja programa koji su promovirali kontroverzne vrijednosti i ponašanje.

Unatoč ranijoj zabrinutosti zbog društvenih posljedica takvih programa, Mitrovićeva odluka da nastavi s emitiranjem “Zadruge 7 Elita” izazvala je kontroverze i postavila pitanje odgovornosti medija za svoj doprinos društvenom okruženju. Građani i aktivisti za ljudska prava izražavaju strah da bi novi kontroverzni sadržaj mogao dovesti do daljnjeg negativnog utjecaja na mlade i društvo u cjelini.


Comments

Ostavite komentar