Stabilno vrijeme i postepeni porast temperature u Bosni i Hercegovini

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, s posebnim naglaskom na vjetrovite uvjete u Hercegovini. Centralni i istočni dijelovi Bosne također će biti pod utjecajem povremenih padavina slabijeg intenziteta. Iako danas ne donosi idealne vremenske uvjete, meteorolozi predviđaju stabilizaciju i poboljšanje vremena u narednim danima.

Od 5. do 19. rujna, Bosna i Hercegovina će biti pod utjecajem prostranog polja visokog zračnog tlaka stacioniranog nad Europom. Ovo će rezultirati stabilnim vremenom i postupnim porastom temperatura zraka iznad prosječnih vrijednosti za ovaj dio godine. Osim toga, očekuje se česta pojava magle u kotlinskim predjelima Bosne sve do kraja predviđenog razdoblja.

Ujutro do 8. rujna, jutra će biti svježa u Bosni, s minimalnim temperaturama koje će se kretati od 9 do 14 stupnjeva Celzijusa, dok će Hercegovina imati nešto toplija jutra, s temperaturama od 15 do 20 stupnjeva Celzijusa. Tijekom dana, najviše temperature zraka u Bosni bit će u rasponu od 24 do 29 stupnjeva, dok će Hercegovina imati toplije vrijeme s temperaturama od 28 do 33 stupnja Celzijusa.

U razdoblju od 9. do 15. rujna, očekuje se da će se jutarnje temperature kretati od 12 do 17 stupnjeva Celzijusa u Bosni, dok će južni dijelovi zemlje imati jutra s minimalnim temperaturama od 16 do 21 stupanj Celzijusa. U najtoplijem dijelu dana, očekuju se maksimalne temperature zraka do 33 stupnja Celzijusa u Bosni i 35 stupnjeva Celzijusa u Hercegovini.

Ova stabilizacija vremena i postupni porast temperatura donose olakšanje nakon perioda promjenjivog vremena. To će pružiti priliku građanima Bosne i Hercegovine da uživaju u toplijem i suhom vremenu te iskoriste priliku za aktivnosti na otvorenom dok se ljeto polako povlači.


Comments

Ostavite komentar