Promjene u nadzornom odboru Elektroprivrede BiH

U nedavno održanoj 76. sjednici Skupštine Elektroprivrede Bosne i Hercegovine (EPBiH), značajne promjene su se desile u sastavu Nadzornog odbora kompanije. Sjednica je bila posvećena razrješenju dosadašnjih članova te imenovanju novih članova ovog važnog tijela.

Prema službenom saopćenju, članovi Nadzornog odbora imenovani od strane državnog kapitala bili su razriješeni prije isteka svog mandata. Razrješenje je uslijedilo uslijed gubitka povjerenja dioničara u njihov rad. Razriješeni članovi su: Izet Žigić, Milenko Obad, Admir Softić, Safet Isić, Muhidin Zametica i Selvedin Subašić. Također, Ivan Gržić, koji je služio kao član Nadzornog odbora imenovan ispred privatnog kapitala, podnio je ostavku na svoju funkciju.

Skupština Javnog Preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo donijela je Odluku o izboru i imenovanju novih članova Nadzornog odbora, koja stupa na snagu od 23. augusta 2023. godine.

U skladu s novim imenovanjima, za privremene članove Nadzornog odbora imenovane su osobe koje će obavljati svoju dužnost do završetka konkursne procedure, ali najduže u trajanju od tri mjeseca. Imenovani članovi ispred državnog kapitala su: Ženja Ljubuškić, Damir Okanović, Vedran Kaser, Milenko Obad, Idham Kruško i Edin Hamzić.

Za poziciju člana Nadzornog odbora, zastupnika privatnog kapitala (grupe dioničara s više od pet posto dionica s pravom glasa), imenovan je Ivan Gržić. Gržić će služiti na mandatnom periodu od četiri godine.

Ove promjene u sastavu Nadzornog odbora označavaju važan korak ka osvježavanju upravljačke strukture Elektroprivrede Bosne i Hercegovine, s ciljem jačanja povjerenja dioničara i daljnjeg usmjeravanja kompanije prema održivom rastu i uspjehu.


Comments

Ostavite komentar