Abdulmalik Al-Jaber Potpisao Za Željezničar – Novo Pojačanje Kluba

Saudijac Abdulmalik Al-Jaber, talentirani 19-godišnji ofanzivni veznjak, službeno je postao novi član FK Željezničar. Klub je potvrdio dolazak ovog mladog nogometaša putem svojih društvenih mreža.

Al-Jaber je pridružio Željezničaru prije nekoliko mjeseci te je već stekao povjerenje i uigranost s novim saigračima. Nakon impresivnih treninga i nastupa, potpisao je ugovor na dvije godine s klubom, koji traje do ljeta 2025. godine. Uz to, postoji opcija za produžetak saradnje za još jednu godinu.

Mladi nogometaš je došao iz omladinske škole zagrebačkog Dinama, a prethodno je igrao za svoj matični klub Al-Ohod u Saudijskoj Arabiji. Zabilježio je i poziv u U-20 reprezentaciju Saudijske Arabije te ostvario svoj debi u toj selekciji.

Abdulmalik Saleh Al-Jaber rođen je 7. januara 2004. godine u Medini, a ističe se svojom sposobnošću igranja na više pozicija u veznom redu. Već je aktivno uključen u pripreme s prvom ekipom Željezničara, a klub i navijači s nestrpljenjem očekuju njegov doprinos na terenu.


Comments

Ostavite komentar