Općinsko vijeće Centar Raspravlja o Zahtjevu za Preispitivanje Odluke o Opozivu Načelnika Srđana Mandića

Na današnjoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Centar, bit će razmatran zahtjev za preispitivanje odluke o opozivu načelnika Srđana Mandića.

Inicijativu za opoziv načelnika Mandića pokrenuli su vijećnici stranke “Narod i pravda”, koji su dobili podršku stranke “SBB” i nekoliko nezavisnih zastupnika.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar, Sejad Đozo iz stranke “NiP”, istakao je da je većina vijećnika stabilna u svojoj podršci opozivu načelnika. On je istakao da će današnja sjednica započeti u 14:00 sati te da očekuje natpolovičnu većinu za opoziv načelnika Mandića.

“Danas je sjednica u 14:00 sati i ono što ja znam je da će biti natpolovična većina i ona ostaje za smjenu i opoziv načelnika. Nakon toga će građani na referendum na jedan demokratski način potvrditi da li on treba da ostane načelnik ili ne treba. Ja imam informaciju da je većina stabilna”, rekao je Đozo.

Na prethodnoj sjednici Općinskog vijeća Centar, koja se održala 27. jula, 18 vijećnika izglasalo je opoziv načelnika Mandića. Međutim, Mandić je uložio prigovor na izglasani opoziv zbog tvrdnji da su prekršene procedure. Novo glasanje o opozivu načelnika bit će održano danas, gdje će vijećnici ponovo donijeti svoju odluku.


Comments

Ostavite komentar