Suspendiran policijski službenik u BiH nakon objave veličanja “Oluje” i upotrebe ustaškog pozdrava

Policijski službenik iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine (BiH) suspendiran je nakon što je na svom Facebook profilu podijelio kontroverzne slike u kojima je izrazio podršku akciji “Oluja”, uz istovremenu upotrebu ustaškog pozdrava “Za dom spremni”. Ministar sigurnosti BiH, Nenad Nešić, potvrdio je da je on osobno zatražio pokretanje disciplinskog postupka protiv ovog službenika, kako bi se utvrdila njegova odgovornost.

Suspendacija zbog nedopustivih objava: Policijski službenik koji je djelovao unutar Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH suočava se s disciplinskim postupkom nakon što je na svom Facebook profilu podijelio slike koje glorificiraju akciju “Oluja”, vojno-redarstvenu operaciju tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj. Dodatno, objave su bile popraćene ustaškim pozdravom “Za dom spremni”, što je izazvalo osudu i zabrinutost zbog povijesnog konteksta i raspirivanja napetosti.

Reakcija ministra sigurnosti: Nakon što je ministar Nešić dobio informaciju o spornim objavama, promptno je reagirao i zatražio od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela da pokrene disciplinski postupak protiv ovog policijskog službenika. Ministar je naglasio nužnost da se utvrdi stupanj odgovornosti za takve postupke te da se primijene odgovarajuće mjere ukoliko se utvrdi neetičko i neprofesionalno ponašanje.

Istetovirani ustaški pozdrav dodatno kontroverzi: Uz objave na Facebooku, također je primijećeno da je sporni policijski službenik imao istetoviran ustaški pozdrav “Za dom spremni”. Ova činjenica dodatno je potaknula kontroverzu oko njegove privrženosti i svjetonazora.

Ministrova poruka profesionalnosti i zakonitosti: Ministar Nešić je naglasio svoj čvrsti stav prema profesionalizmu i zakonitosti unutar policijskih agencija u cijeloj BiH. Izrazio je očekivanje da svi predstavnici policijskih agencija budu predani svojim dužnostima u skladu s propisima te da se ponašaju u službi pravde i zakona.


Comments

Ostavite komentar