Navijači Željezničara pružaju snažnu podršku na 2. pretkolu Konferencijske lige u Bakuu

Nogometaši Željezničara stigli su u Baku, gdje se odigrava uzvratni meč 2. pretkola Konferencijske lige protiv Nefcija, uz značajnu podršku blizu 100 navijača koji su doputovali na stadion da budu vjetar u leđa igračima Nermina Bašića.

Ovo je prvo gostovanje Željezničara u Evropi nakon šest godina, s obzirom na to da u prvom gostujućem meču protiv Dinamo Minska navijači nisu imali pravo prisustva. Stoga je ovaj put u Baku posebno značajan za Plave i njihove vjerne navijače.

Sa tribina Bakcell Arene u Bakuu, Željezničar će imati snažnu podršku blizu 100 navijača, čija će pjesma i entuzijazam sigurno biti ključni za igrače na terenu. Navijači su se odvažili na put dug čak 2.605 kilometara, koliko iznosi udaljenost vazdušnom linijom između Sarajeva i Bakuua, kako bi dali podršku svom timu u ovom važnom meču.

“Fudbalska bitka za Željinu slavu!”, poručili su iz FK Željezničar uz fotografiju koja prikazuje hrabre navijače na putu ka stadionu.

Prvi susret između Željezničara i Nefcija na Grbavici završen je rezultatom 2:2, uz gol Nefcija u posljednjim trenucima utakmice. Očekuje se da će uzvratni meč u Bakuu biti veoma neizvjestan i uzbudljiv, a ekipi Željezničara će svaka podrška s tribina biti od izuzetne važnosti.

Pobjednik ovog dvomeča u 3. pretkolu Konferencijske lige mogao bi se suočiti s ekipom Bešiktaša u narednoj fazi takmičenja, što bi za Željezničar bila izuzetna prilika da pokaže svoj potencijal i snagu na evropskoj fudbalskoj sceni.


Comments

Ostavite komentar