Tragična nesreća kod Ilijaša: Motociklista izgubio život u saobraćajnom sudaru

Tragična saobraćajna nesreća na regionalnom putu u Ilijašu: Motociklista izgubio život u sudaru s putničkim vozilom

U sinoćnjem teškom sudaru na raskrsnici regionalnog puta za naselje Sovrle, općina Ilijaš, život je izgubio 30-godišnji motociklista, identifikovan kao S.B. Nesreća se dogodila oko 23:35 sati kada je došlo do sudara između putničkog motornog vozila vozača A.B. (20 godina) i motocikla kojim je upravljao S.B.

Motociklista je pretrpio teške tjelesne povrede koje su bile opasne po život i brzom intervencijom Hitne pomoći prebačen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Nažalost, jutros u 3:37 sati je preminuo na Klinici za anesteziju i reanimaciju.

Dežurna tužiteljica KTKS je rukovodila uviđajem, koji je obavljen u prisustvu vještaka saobraćajne i mašinske struke. Vozač motornog vozila A.B. je testiran na alkohol, no nije ustanovljeno prisustvo alkohola u njegovom organizmu.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i dalje nastavljaju s radom na dokumentiranju ove tragične saobraćajne nesreće. Ovo je još jedan podsjetnik na važnost poštivanja saobraćajnih pravila i pažljivosti na putevima kako bi se spriječile ovakve nezgode.


Comments

Ostavite komentar