Zrinjski ispao iz Lige prvaka, ali ima još šanse za evropski uspjeh u Evropskoj ligi i Konferencijskoj ligi

Nogometaši Zrinjskog remizirali su na gostovanju protiv Slovana rezultatom 2:2 u revanš susretu 2. pretkola Lige prvaka. Nažalost, nakon poraza od 1:0 u prvom susretu u Mostaru, Zrinjski je eliminiran iz najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja.

Kao aktuelni prvak BiH, Zrinjski će takmičenje nastaviti u 3. pretkolu Evropske lige, gdje će se najvjerovatnije susresti s islandskim Breidablikom. U prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka, Breidablik je poražen kod kuće od danskog Copengahena rezultatom 2:0.

U slučaju prolaska, Zrinjski bi osigurao plasman u Konferencijsku ligu, a čak i u slučaju eliminacije, imat će priliku igrati play-off za ulazak u grupe Konferencijske lige.

Što se tiče same utakmice protiv Slovana, Slovaci su poveli već u 5. minuti preko Čavrića nakon kornera. Međutim, Zrinjski se nije predavao te je smanjio zaostatak u 75. minuti golom Barišića. U posljednjim trenucima utakmice, u 93. minuti, Zrinjski je izjednačio preko Ivančića, ali nažalost, to je bilo prekasno za potpuni preokret.

Iako je Zrinjski ispao iz Lige prvaka, još uvijek ima šanse za daljnji uspjeh u Evropskoj ligi i Konferencijskoj ligi. Ostaje im još najmanje dvije prilike da se plasiraju u grupnu fazu jednog od evropskih takmičenja.


Comments

Ostavite komentar