WhatsApp donosi uzbudljivu nadogradnju: Videoporuke su sada stvarnost!

Korisnici WhatsApp-a s nestrpljenjem su čekali ovu nadogradnju, a sada je konačno stigla – videoporuke su postale sastavni dio ove popularne aplikacije! Ovo značajno poboljšanje pruža mogućnost slanja i primanja videoporuka, koje mogu trajati do 60 sekundi, a dodatna dobra vijest je da su ove videoporuke zaštićene end-to-end enkripcijom, pružajući tako dodatnu sigurnost korisnicima.

Nema potrebe za brigu o tome kako koristiti ovu novu opciju, jer je WhatsApp napravio sve da bude jednostavno i intuitivno. Slično slanju glasovnih poruka, korisnici jednostavno trebaju dodirnuti ikonu koja je ranije bila namijenjena za govorne poruke kako bi prešli u mod videoporuke. Nakon toga, držanjem dugmeta jednostavno snimaju videoporuku, a puštanjem dugmeta ona se šalje.

Uz to, WhatsApp je uveo još jednostavniji način snimanja videoporuka – opciju zaključavanja dugmeta pomoću swipa. To znači da korisnici sada mogu snimiti videoporuku bez potrebe da drže dugme, što olakšava snimanje dužih poruka ili situacija kada žele slobodnije koristiti ruke.

Naravno, uvođenje ove funkcije odvija se postupno, pa će korisnici širom svijeta uskoro dobiti priliku isprobati ove zanimljive videoporuke. S obzirom na popularnost aplikacije, očekuje se da će ova opcija brzo postati omiljeni način komunikacije za mnoge WhatsApp korisnike.

Zato, pripremite se za još zabavniju i kreativniju komunikaciju sa svojim prijateljima i porodicom jer WhatsApp vam sada omogućava da izrazite svoje trenutke uživanja putem videoporuka!


Comments

Ostavite komentar