Velika prilika za pratiti Lani Pudar u finalu Svjetskog prvenstva u plivanju u 13 sati! Saznajte gdje možete gledati njen nastup!

Lana Pudar, najbolja bh. plivačica, izaziva uzbuđenje i ponos dok danas nastupa u finalu Svjetskog prvenstva u japanskoj Fukuoki u disciplini 200 metara delfin. Njen nastup je zakazan za 13:02 sati po našem vremenu, i imate priliku pratiti ga putem kanala Arene Sport.

Lana je zasjala u polufinalu ostvarivši fenomenalno vrijeme od 2:06.60, što je bilo najbolje vrijeme među svim 16 takmičarki. Impresivno je bila brža od Regan Smith za 23 stotinke i Summer McIntosh za 25 stotinki, koja je prva favoritkinja za zlato. U finalu će se suočiti s konkurencijom kao što su Elisabeth Dekkers, Helena Bach, Laura Stephens, Airi Mitsui i Lindsay Looney.

Iako je ranije završila takmičenje na 100 metara delfin, jasno je da je današnja disciplina njena najjača strana i da polaže najveće nade u ovom takmičenju na 200 metara.

Nadamo se da će Lana nastaviti sa sjajnim izvedbama i da će osvjetlati Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom takmičenju. Cijela zemlja je uz nju i želi joj puno uspjeha u finalu!


Comments

Ostavite komentar