Sinead O'Connor: Zbogom buntovnici anđeoskog glasa, svijet oplakuje gubitak legendarne pjevačice i aktivistkinje

Stigla vijest da je u 56. godini preminula glazbenica Sinéad O'Connor, no detalji oko njenog odlaska još uvijek nisu poznati. The Irish Times potvrdio je ovu tužnu vijest, što je izazvalo lavinu emocija među kolegama i obožavateljima. Mnoge poznate ličnosti dijele svoje uspomene na ovu iznimnu umjetnicu i aktivisticu putem društvenih mreža kako bi joj odali počast.

Jedna od njih je i glumica Jamie Lee Curtis, koja je prisjetila trenutka kada je slušala Sinéad O'Connor kako pjeva a cappella u praznoj irskoj kapeli. Opisala je taj trenutak kao jedan od najljepših koje je ikada čula. Dodala je da je voljela Sinéad i njen glas, ali i njen hrabri život. O'Connor je bila osoba koja se suprotstavljala nepravdi i zalažala za promjene, posebno u borbi protiv nepravednih zakona u Irskoj. Svojim nastupom na “Saturday Night Live”, hrabro je protestirala protiv seksualnog zlostavljanja djece u katoličkoj crkvi, ostavljajući dubok trag u svijesti javnosti.

Irska glumica Caitriona Balfe također je podijelila svoje sjećanje na društvenim mrežama, nadajući se da Sinéad sada počiva u miru i da je ponovno sastala svog preminulog sina. Ova talentirana pjevačica ostavila je neizbrisiv trag svojim nevjerovatnim glasom koji je umirio i nadahnuo mnoge.

Među onima koji su se oprostili od Sinéad O'Connor je i poznati glumac i umjetnik Ice T. On je naglasio da je Sinéad bila jedna od rijetkih osoba koja je uvijek stala iza onoga u što je vjerovala. Njen odlučan stav protiv diskriminacije i nepravdi je inspirirao mnoge. Na kraju je izrazio svoje poštovanje prema njoj i poručio da će je se uvijek sjećati.

Na društvenim mrežama, obožavatelji Sinéad O'Connor također su izrazili svoje duboko poštovanje prema njoj. Njen glas, harizma i neumorna borba za pravdu ostavit će trajan trag u svijetu glazbe i aktivizma.

Sinéad O'Connor će najviše ostati zapamćena po svom velikom hitu iz 1990. godine “Nothing Compares 2 U”. Njena porodica je potvrdila smrt i zamolila za privatnost u ovom teškom trenutku. Svijet je izgubio jedinstvenu umjetnicu, ali će njen glas i djelo nastaviti živjeti i inspirirati generacije koje dolaze.


Comments

Ostavite komentar