Santos u AEK-u!

Clarismario Santos Rodrigues, nekadašnji fudbaler Željezničara i jedan od najboljih igrača u prošloj sezoni Premijer lige, danas je službeno postao novi igrač AEK Larnake na Kipru. Nakon uspješno obavljenih ljekarskih pregleda, Santos je potpisao dvogodišnji ugovor s mogućnošću produženja za još jednu godinu.

Kiparski klub je potvrdio ovaj transfer na svojim društvenim mrežama te se nadaju da će Santos opravdati svoj status pojačanja. Financijski detalji ovog transfera nisu javno objavljeni.

Prije dolaska u AEK Larnaku, Santos je imao nekoliko ponuda nakon što mu je istekao ugovor sa Željezničarom. Među najkonkretnijim ponudama bile su one iz Bodo Glimta i Debrecena, no zajedno sa svojim agentom Stefanom Bulićem, odlučio je odbiti te ponude. Planira se da će sljedeće sedmice biti poznato gdje će nastaviti svoju karijeru.

Prošle sezone, Santos je za Željezničar odigrao 30 utakmica i postigao osam golova, uz četiri asistencije. Njegove igre privukle su pažnju, te je već na početku svoje karijere u Bosni i Hercegovini, igrajući za Rudar Prijedor, pokazao talenat koji će ga odvesti dalje u nogometnom svijetu.


Comments

Ostavite komentar