Show Hordi zla u Gruziji nakon što su izbačeni sa stadiona, pjesma ni tada nije prestala

Nogometaši Sarajeva jučer su u Gruziji odigrali remi 2:2 sa ekipom Torpeda u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, a i na dalekom gostovanju u Kutaisiju Bordo momci su imali podršku popularnih Hordi zla.

Ovaj je susret imao neslavan uvod budući da su navijači Sarajeva izbačeni sa stadiona nakon što su se sukobili sa policijom i redarima na tribinama.

Ni nakon što su ih pripadnici policije udaljili sa stadiona Ramaz Shengelia, popularne Horde zla nisu prestajale sa pjesmom na gostovanju udaljenom oko 2500 kilometara.

Prethodno je na ulicama Kutaisija također bilo nereda između domaćih i gostujućih navijača, ali je brzom reakcijom policije spriječen veći incident.
U njihovu odbranu stao je trener Bordo ekipe Mirza Varešanović na press konferenciji nakon same utakmice.

“Zašto naši navijači nisu bili na stadionu? Prevaili su toliki put da bi došli ovdje. Volio bih da mi neko odgovori na to pitanje. Mislim da nije korektno da toliko kilometara prevale da dođu i gledaju svoj klub, a da onda ne budu na stadionu. Ne znam šta se moglo desiti i nije mi jasno”, rekao je.

Revanš se igra na stadionu Koševo u četvrtak, 20. jula, a ukoliko Bordo tim prođe dalje u narednoj rundi će snage odmjeriti sa kazahstanskim Aktobeom.


Comments

Ostavite komentar