Preminuo Mirsad Pindžo (61), savjetnik Elmedina Konakovića

Mirsad Pindžo, savjetnik Elmedina Konakovića, preminuo je 61. godini života.

Ova informacija je objavljena na Facebook stranici ‘Narod i pravda Hadžići’, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

“S tugom i šokom obavještavamo vas o neočekivanoj smrti Mirsada Pindže, poznatog političara i člana naše zajednice. Vijest o njegovom tragičnom odlasku duboko je potresla sve nas, ostavljajući nas u tuzi i šokiranosti.

Mirsad Pindžo bio je iznimno predan političar koji je posvetio svoj život služenju svojoj zemlji i narodu. Bio je čovjek s vizijom, sposoban donositi odluke s mudrošću i pažljivim promišljanjem. Njegova strast za poboljšanjem društva bila je nevjerovatna i njegov doprinos političkoj areni neizmjerno važan.

Kao političar, Mirsad Pindžo je uvijek bio posvećen promociji demokratije, vladavine prava i socijalne pravde. Njegova predanost u borbi za prava svih građana bila je neupitna, a njegova hrabra i principijelna stajališta privukla su široku podršku i poštovanje.

Njegova iznenadna smrt ostavlja ogromnu prazninu u političkom svijetu i našoj zajednici. Mirsad Pindžo bio je istinski vođa i vizionar, sposoban prepoznati potrebe ljudi i djelovati u njihovom interesu. Njegov rad i angažman ostavit će trajni utjecaj na političku scenu, a njegova odlučnost i hrabrost bit će trajni izvor inspiracije za sve nas.

U ovim teškim trenucima, izražavamo iskreno saučešće porodici Mirsada Pindže, njegovim kolegama i svima koji su ga poznavali. Neka pronađu snagu i utjehu u sjećanju na njegovo naslijeđe i neka nađu podršku jedni u drugima kako bi prebrodili ovu tešku situaciju.

Mirsad Pindžo će zauvijek ostati zapamćen kao iznimno poštovani političar koji je ostvario pozitivne promjene u društvu. Njegov rad i predanost služenju narodu ostat će trajni podsjetnik na važnost liderstva i borbe za pravdu. Neka je vječni rahmet Mirsadu Pindži, a mi ćemo uvijek čuvati njegovo naslijeđe i nastojati ostvariti viziju boljeg društva za koje se on tako strastveno zalagao”, navodi se u objavi.

 

Od Mirsada Pindže oprostio se i Amel Kovačević:

“Nekoliko zadnjih mjeseci radio sam i dijelio ured sa mojim Mirsom. Ušli smo srcem u taj novi projekat i vrlo brzo smo postali prijatelji. Učio sam od njega i divio se njegovom znanju i iskustvu.

Postidio bi me svaki put svojim odnosom prema našoj Bosni i Hercegovini. Mirsad je bio jedan od najboljih sinova ove naše domovine. Pošten, sposoban, iskusan, vrijedan, spreman na žrtvu, spreman za borbu protiv vidljivih i nevidljivih zala kako bi svima bilo bolje. Posebno sam uživao slušajući njegove životne priče, sve bitke koje je uspješno okončao.

Bio je voljeni narodni vođa, nemilosrdni borac za pravdu kakvog je teško zamjeniti. Svi smo od Allaha i Njemu se vraćamo. Neka ti je rahmet naš sultane!”

 

 


Comments

Ostavite komentar