Džeko i Inter još bez dogovora o produženju ugovora

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko (37) nije spreman prihvatiti trenutnu ponudu Intera za produženje ugovora jer se nada da će svoju platu zadržati iznad određene tačke, javlja italijanska televizija SportMediaset.

U izvještaju se navodi da Džeko ne želi da njegova plata padne ispod 5 miliona eura neto po sezoni, dok su Nerazzurri ponudili samo 4 miliona eura neto.

Inter radi na produženju ugovora s Džekom koji trenutno ističe krajem juna.

Bivši napadač Rome i Manchester Cityja i dalje je važan igrač za Inter, a unatoč svojim godinama mogao bi pronaći mjesto u budućim planovima kluba.

Međutim, sve to ovisi o dogovoru kluba i igrača o novom ugovoru.

Iako je objavljeno da dogovor nije daleko i da je potrebno samo konačno odobrenje predsjednika Intera Stevena Zhanga prije nego što se olovka može staviti na papir, nikakav dogovor još nije postignut.

Televizijska kuća javlja da kapiten reprezentacije BiH, koji trenutno zarađuje oko 6 miliona eura neto po sezoni, ne želi da mu se plata smanji na manje od 5 miliona eura neto po sezoni.

Dok su razgovori još uvijek u toku uz obostranu želju za pronalaženje rješenja, ostaje nam za vidjeti mogu li se dvije strane dogovoriti o uvjetima kako bi svi na kraju bili zadovoljni.

Džeko je tokom ljeta 2021. godine došao u Inter iz Rome te je tada potpisao dvogodišnji ugovor.

Bivši igrač Cityja i Wolfsburga, koji je bio i najbolji strijelac Serije A tokom sezone 2016-17 igrajući za Romu, do sada je upisao 87 nastupa u dresu Intera, postigavši pritom 28 golova.


Comments

Ostavite komentar