Osimhen napušta Napulj, na putu za Francusku ili Englesku?

Najnovije vijesti iz Italije govore kako bi Chelsea rado doveo Victora Osimhena, nigerijskog napadača koji ove sezone oduševljava u dresu Napolija. PSG i Manchester United su konkurenti, ali ako bi se Kane odlučio na odlazak iz Tottenhama, onda bi se društvo s Old Trafforda fokusiralo na njega, dok je PSG-u Nigerijac zanimljiv samo ako neko od famoznog trojca iz vrha napada (Neymar-Mbappe-Messi) odluči napustiti klub.

Chelseaju je Osimhen zanimljiv – svakako. Otišli mnogi igrači ili ne, on bi njega doveli. Ne brine ih prenapučenost svlačionice. Ako je neko nezadovoljan, a nije uspio pronaći novog poslodavca, taj će odmah biti prebačen u rezerve. Jednostavno je! Vlasniku Toddu Boehlyu nije problem plaćati nikoga, pa tako ni skupocjene igrače koji su okarakterisani pogreškama. Igrali oni ili ne, njemu je praktički sasvim svejedno…

Osimhen, kad bi došao, bi sigurno Plavce koštao više nego Tammy Abraham za koga su navodno spremni ponuditi 40 miliona eura i Romelua Lukakua. Ne bi bilo mogućnosti da se u zamjenu da Lukaku (ili Ziyech, Pulisic, Broja) pa de se smanji odštetni zahtjev, De Laurentiis bi tražio isključivo novac kojeg bi onda stavio na raspolaganje istim onim ljudima koji su mu u ljetnom prelaznom roku 2022. godine oformili šampionsku ekipu. Prije početka sezone je bilo u modi pričati da se Napoli raspada.

Otišao im je kapiten Insigne, prekaljeni Mertens, stub obrane Koulibaly, mozak ekipe Ruiz… Na prste jedne ruke mogu se nabrojati oni koji su vjerovali u Partenopeima. A oni, 11 kola prije kraja prvenstva, samo čekaju da matematički osiguraju naslov prvaka budući da drugoplasiranom Laziju bježe nevjerovatnih 19 bodova razlike.


Comments

Ostavite komentar