Konaković se u Saint Louisu sastao s predstavnicima bh. dijaspore, razgovarano o ekonomiji

  • Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković nastavio je diplomatsku turneju u SAD-u, a jedan od gradova koje je posjetio bio je Saint Louis.

Kako je saopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova BiH Konaković se u petak susreo s predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore te je posjetio Bosanski islamski centar Saint Louis.

“Konaković je naglasio praksu susreta sa našim ljudima prilikom svih bilateralnih ili multilateralnih posjeta državama širom svijeta. S tim u vezi posebno je istakao kao značajnu posjetu Saint Louisu kao jednoj od najvećih zajednica naših ljudi van Bosne i Hercegovine. Ministar je imao priliku obratiti se i odgovarati na pitanja predstavnika udruženja iz različitih sfera života”, navedeno je.

Posebno je bilo govora o ekonomiji kao važnom aspektu razvoja Bosne i Hercegovine.

  • U toku dana ministar Konaković je prisustvovao obilježavanju 29. godišnjice genocida u Srebrenici pored Sebilja u Saint Louisu, te tradicionalnoj šetnji u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, a nakon čega će učestvovati na panel diskusiji u Udruženju preživjelih genocida u Srebrenici.

https://www.facebook.com/share/v/wdFpMkZJyTqtZvfE/?

Planiran je i susret sa kongresmenkom Cori Bush.

(VaseVijesti)