Ademović i Zvizdić učestvuju na Petoj godišnjoj konferenciji Lige parlamentaraca za Al-Quds u Istanbulu

  • Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), koju predvode predsjedavajući Doma naroda PSBiH i predsjedavajući Grupe prijateljstva PSBiH za Afriku i zemlje Bliskog istoka Kemal Ademović, te zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić učestvuju na Petoj godišnjoj konferenciji Lige parlamentaraca za Al – Quds (Jeruzalm), koja se održava od 26. do 28. aprila u Istanbulu.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Velike narodne skupštine Republike Turske Numana Kurtulmuşa i uz prisustvo predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana, a okuplja nekoliko stotina parlamentaraca iz cijelog svijeta koji diskutuju na temu „Sloboda i nezavisnost Palestine“.

Osim predsjednika Velike narodne skupštine Republike Turske Numana Kurtulmuşa i predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana, učesnicima su se obratili i predsjednik Lige parlamentaraca za Al-Quds, Nj. E. Hamid Abdullah Al Ahmar i predsjednik Lige parlamentaraca za Al-Quds u Turskoj Nureddin Nebati, a obraćanje je imao i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Kemal Ademović.

 

 

(VaseVijesti)