Sindikat doktora medicine i stomatologije KS uputio upozorenje: Rat saopćenjima mora prestati – vratite mir građanima, smijenite krizni štab KS i uključite struku

Sindikat doktora i stomatologa KS je danas izdao apel, upozorenje, zahtjev po pitanju upravljanja krizom nastalom uslijed pojave koronavirusa. Ovo nije prvi put da se oglašavaju od kada je krenula pandemija, ali ovaj put su bili još direktniji.

Danas u 14:30 u Općoj bolnici održat će se sastanak sa samo jednom temom – spašavanje zdravlja i života građana u KS, jer kako su nam rekli situacija uopće nije dobra.

Cilj je da se potpuno izmjeni krizni štab, jer čini štetu;
Da se Skupština KS aktivno uključi, jer Vlada nije u stanju da ovo sve iznese. Pandemija koronavirusa je, kako su naveli, kao ratno stanje, te da bi se sačuvali životi potrebna je sinergija, Skupštine, Vlade, sindikata itd.

U dopisu koji su uputili medijima navodi se još da odmah mora prestati ,,Rat saopštenjima“ između pojedinih zdravstvenih ustanova u KS.

“Vrijeme je da se ovo presiječe i da se hitno promijene članovi kriznog štaba, kako bi se uključio najvažniji segment: struka. U suprotnom, bit ćete odgovorni za rastuće nepovjerenje građana spram vaših odluka. Insistiramo da novoformirani krizni štab KS uvrsti članove koji će biti delegirani od Sindikata doktora. U suprotnom, ponovit će nam se afere ,,respiratori“, nedovoljno testiranje itd.”, naveli su.

pressmedia.ba


Comments

Ostavite komentar